Top 5 av världens mest populära datorspel online

Att spela datorspel online sträcker sig helt tillbaka till 90-talet och blir bara mer populärt för varje år som går. Vilka spel som slår igenom och blir populära online, inom e-sport (elektroniska-sporter) eller online streaming, är något som spelarna i slutändan avgör i längden. De mest spelade spelen och de online-spel som är mest populära nu i 2019 är något vi kommer kika närmare på i denna artikel. Följande lista innehåller de mest populära onlinespelen utvecklade av diverse spelbolag för 2019:

1: PlayerUnknown’s BattleGrounds (PUBG)

PUBG tog internet-världen med storm när det först lanserades den 20 december 2017 och har fram till idag vuxit till att bli ett av de mest populära online spelen idag. Spelet är ett överlevnadsspel där alla startar med att hoppa från ett flygplan med fallskärm någonstans i spelkartan. Under spelets gång måste man plundra, samla vapen, mat, medkits och mer för att se till att man är den sista spelaren som överlever. Totalt sett kan man vara upp till 99 spelare åt gången.

2: Fornite – Battle Royale

Fortnite är ett mycket likt spel till föregående PUBG på det sätt att det är ett överlevnadsspel där målet går ut på att spelarens ska överleva så länge som möjligt. Det som gör Fortnite unikt och ger det en egen charm är deras tema och grafik vars är i cartoon/tecknad stil vilket gör spelet också lite mer glatt och humoristiskt.

fortnite

3: DOTA 2

Dota 2 från spelbolaget Valve är ett MOBA (multiplayer online battle arena) som är en kombination av strategi och action. Dota 2 är en återskapning och fullständig release av en gammal modification till Warcraft 3 vars slog igenom på slutet av 90-talet. I en fantasivärld så slåss 2 lag som består av upp till 5 hjältar som slutligen ska ta ner motståndarens bas. Dota 2 har vuxit till att bli ett av världens mest populära e-sporter och årets största turnering har en prispott på hela 34,330,069 dollar!

4: League of Legends (LOL)

League of Legends är precis som Dota 2 ett MOBA spel utvecklat av Riot Games och är baserat på ursprungliga Dota som var en modifikation av ett annat strategispel. Till skillnad från Dota 2 så har league of legends lite andra spel dynamiker och designen är i detta fallet mer riktad mot yngre genom sin cartoon/tecknade stil. LoL ses idag att vara den andra största e-sporten och fortsätter växa för varje år som går.

5:Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO)

För de som kommer ihåg online-spel tiderna på 90-talet känner högst troligen igen spelet Counter-Strike, mera känt som CS. I stil med CS 1.6 och CS: Source som var en mindre populär uppföljare så är spelet ett first-person shooter (FPS) där ena laget består av terrorister och andra av anti-terrorister (specialstyrkor). Terroristernas mål är att se till att en bomb planteras på 2 möjliga locations och detonerar. Medans specialstyrkornas mål är att se till att bomben inte detonerar. Idag har CSGO vuxit till att bli ett av de mest populära onlinespelet i världen.