World of Warcraft

Ett av de populära spelen i Warcrafts-universumet är World of Warcraft, som oftast förkortas till WoW. World of Warcraft är det fjärde spelet som släppt inom Warcraft-universumet. Det släpptes den 23 november år 2004, under tioårsjubileet av Warcraft-universumet. Från att det första WoW-spelet släpptes har många förändringar gjorts. Nya raser, zoner och klasser har genom åren tillkommit och även maxnivån på karaktärerna har höjts. WoW släpptes i Europa i februari 2005, och i oktober samma år var det över 4,5 miljoner människor som spelade WoW. Spelet fortsatte att växa och i början av 2010 hade spelet 11,5 miljoner abonnenter runt om i världen. När den tredje expansionen till WoW släpptes såldes 3,3 miljoner exemplar redan under första dagen. Och under den första månaden hade över 4,7 miljoner exemplar sålts. Detta var då försäljningsrekord för ett dataspel, både för första dagen och för en första månaden.  Sen det första World of Warcraft-spelet släpptes har det kommit 6 expansionspaket, dessa är:

 

  • WoW The burning Crusade släpptes år 2007
  • WoW Wrath of the lich king släpptes år 2008
  • WoW Cataclysm släpptes år 2010
  • WoW mists of pandaria släpptes år 2012
  • WoW Warlords of draenor släpptes år 2014
  • WoW Legion släpptes år 2016

Expansionerna

Till det ursprungliga WoW-spelet har det genom åren tillkommit expansioner som ska göra att spelarna kan uppleva spelet i full utsträckning. I The burning Crusade som var den första expansionen som släpptes öppnades en portal till kontinenten Outland. Den nya högsta spelarnivån blev 70 och det kom fler spelbara raser. I Wrath of the lich king höjdes spelarnivån till 80 och nya kläder, vapen och föremål tillkom. Nya uppdrag och mycket annat tillkom även i denna expansion. I Cataclysm höjdes spelarnivån till 85 och bland annat nya zoner tillkom. I mists of pandaria höjdes nivån till 90 och ännu fler föremål och kläder tillkom. I Warlords of draenorHöjde nivån till 100 och i Legion blev den nya maxleveln 110.

Spelsätt

Spelet bygger på servrar som är av olika speltyper, det finns: Player vs environment (förkortas PvE), Player vs Player (förkortas PvP) och rollspelsservar som kallas för RP. Spelaren som spelar har avatarer som tillhör en av de två sidorna i konflikten The Alliance and the Horde. Varje sida har sex raser som är spelbara, och en ras som delas av båda sidorna. Det finns även 11 klasser som är tillgängliga på båda sidorna. Men det går inte att kombinera alla raser och klasser. I WoW-spelet väljer spelaren en klass till sin avatar. Vilken klass den har bestämmer till stor del vilken roll avataren kommer att få i spelet eftersom att alla klasser är olika och har olika färdigheter. När avtaren i spelet nått nivå 10 ska man bestämma vilken inriktning klassen ska ha. Det finns 3 olika att välja mellan. Varje karaktär i spelet ska även lära sig om ett antal olika hantverk.

 

Handel (köp och sälj)

I spelet WoW pågår det även handel av direkthandel mellan de olika spelarna, i ett auktionshus, NPC-handel (Non-player Character, betyder att det inte är en människa som styr figuren).

6179368468_5666d3a33d