Warcraft: The beginning

Enda sedan det första datorspelet i Warcraft-universumet släpptes har det varit som en hel värld för många människor. Många blev så inspirerade av världen som spelen utspelar sig i och ville bara se mer av den. Det var för många skönt att koppla bort allt annat i den verkliga världen och sätta sig bakom en dator och styra en avatar i ett spel som utspelar sig i ett annat universum. För många kändes världen som en verklig plats, trots att den är väldigt olik den verkliga världen. Trots alla olikheter med vår värld ser många den trots allt som en värld som skulle kunna finnas någonstans.

Datorspelen blev så otroligt uppskattade och det var så många som spelade och sa att de ville se mer av Warcraft-universumet, så att det tillslut bestämdes att det skulle göras en film som var baserat på spelen.

Legendary Pictures

Det var år 2006 som produktionsbolaget Legendary Pictures fick rättigheterna för att göra en film som baseras på de världskända datorspelen Warcraft. De skulle tillsammans med spelskaparen Blizzars Entertainment ta fram och jobba på filmen. Blizzard Entertainment uppskattade att filmen skulle kosta runt 100 miljoner dollar att tillverka.

Tillverkning och specialeffekter

Warcraft: The beginning är inte en tecknad film. Rollerna ska se verkliga ut trots att de har horn och ofta inte alls ser ut som riktiga människor.  Skaparna bakom spelen som filmen är baserad på, Blizzard Entertainment, är också med och tycker till och är involverade i hur filmen tillverkas. Bland annat var de med på arbetet om animeringen och alla specialeffekter som finns i filmen. Industrial Light and magic har huvudansvaret för filmens animering, och beskriver filmens animeringar som att de är i en klass för sig själv och har en nivå i världsklass. Dessa otroligt positiva uttalanden gjorde att det var en av de absolut största snackisarna innan filmen släpptes på bio. Förväntningarna var höga och många satt spänt och väntade på filmens premiär som var i början av 2016. Reaktionerna efter filmen mestadels positiva, många ansåg att animeringen i filmen var precis som light and magic sa, i världsklass. Speciellt orcherna fick bra kritik och många ansåg att de såg väldigt verklighetstrogna ut. Dock var djuren i filmen något som fick kritik. Många tyckte inte de höll måttet och ansåg att dem drog ner helhetsintrycket av filmen.

Filmens handling

Riket Azeroth är ett fredligt ställe där det bor människor, alver, troll och många andra varelser. Allt är frid och fröjd enda fram till den stunden då en portal mellan två världar öppnas och arga orcher kommer in i Azeroth. De kommer in och börjar attackera människorna för att få kontroll över landet. Invånarna i Azeroth kämpar emot och kampen om makten börjar. Människorna har en väldigt kraftfull trollkarl som heter Medivh eller The Guardian som han är mest känd för. Orcherna är på flykt från sin egen värld, som håller på att dö ut. Därför beger de sig till Azeroth för att ta över makten och inleder krig mot invånarna.